Referenties

Niet alleen ik, maar ook mijn andere klanten, zouden het leuk vinden als jij je ervaringen met ons zou delen. Stuur me jouw reactie per e-mail, krachtzinnig@outlook.com, dan zal ik deze hier plaatsen.

Anoniem "Ik ben 29 jaar en na 10 jaar ondersteuning vanuit de GGZ heb ik in de sessies met Marjoleine andere invalshoeken gekregen. Ik wilde meer uit mijn hoofd en vanuit mijn hart / gevoel leven. Het meeste wist ik wel, maar nu werd het visueel voor mij, waardoor het echter werd, meer ging leven en het gestructureerder voor mij is geworden. Ik voelde mij prettig en op mijn gemak. Ik kan nu zelf verder."

Tess "Ik weet niet meer wat mij specifieke hulpvraag was toen ik mij bij Marjoleine had aangemeld, want er kwamen gedurende onze sessies allerlei verschillende situaties, gedachten en gevoelens naar boven. Gelukkig was er bij Marjoleine alle ruimte om alles er te laten zijn. Iets wat zij mij duidelijk maakte, dat ik niets hoef weg te wuiven en ook ik er mag zijn. Sommige sessies waren voor mij erg confronterend, hier begreep ik eindelijk wat 'provocerend coachen' is. Hierdoor werd ik mij wel voor het eerst bewust hoe ik mij voel als iemand over mijn grens heen gaat. Met ee tip/verwijzing van Marjoleine ben ik hier hard mee aan de slag gegaan. Marjoleine heeft mij kennis laten maken met het stilstaan bij mijn gevoel en wat er van binnen gaande is, in plaats van alles constant relativeren in mijn hoofd. Hiervoor ben ik haar enorm dankbaar, want dit was het startschot wat blijkbaar nodig had. Ik keek altijd erg naar onze afspraken uit, omdat ik altijd een beetje lichter de deur uit ging. Ik voelde mij gehoord en gezien bij Marjoleine. Bij haar was ik veilig. Indien je niet bang bent voor confrontatie, dan is Marjoleine een hele goeie."

Jade "Ik kwam binnen als een zeer gebroken meisje van 20 jaar. Ik zat in een zwart gat. Ik was totaal niet meer mezelf en dat zag mijn omgeving ook. Wat mij heeft geholpen zijn de verschillende soorten oefeningen en het gevoel dat iemand echt naar mij luisterde. Ik voelde me hier erg op mijn gemak om daadwerkelijk te vertellen hoe ik mij voelde en wat ik nodig had. Dat is eerder niet gelukt met andere therapeuten. He voelde voor mij niet gehaast. Het gaat nu goed met mij. Ik kan zeggen dat ik mezelf weer terug heb gevonden. Ik ervaar blijdschap en ben zo blij!"

E. "Lieve Marjoleine, altijd was je er voor mij. Afgelopen zware jaren mocht ik altijd op je steunen. Dat hield mij op de been. Ik heb veel inzichten gekregen, ik ben veranderd en heb vaardigheden geleerd hoe ik beter kan ontspannen en met situaties om kan gaan. Dank je wel! Zonder jou was het zo eenzaam geweest, maar je was er!!"

Anoniem "Na een tijdje getobd te hebben met een paar obstakels waar ik tegen aan liep kwam ik Marjoleine via via tegen. Marjoleine heeft me niet alleen door middel van praten geholpen, maar ook door het beeldend te maken met tekeningen. We hebben gewerkt met mijn innerlijk kind en dit aangepakt met het uittekenen van wat ik eigenlijk bedoel. Dit heeft mij daadwerkelijk geholpen met het inzien en relativeren van mijn obstakels. Wanneer ik een oefening niet prettig vond was dat oké en probeerde ze op een andere manier hetzelfde in me naar boven te halen. Marjoleine is een bijzonder fijn persoon met een rustige uitstraling. Na de eerste ontmoeting voelde ik me veilig en durfde ik met haar te werken. Ze nam de tijd en gaf de ruimte om emoties te laten gaan. Bovendien gaf ze elke keer weer huiswerk mee, waardoor ik niet alleen bij haar bezig was maar ook in het dagelijks leven sterker kon worden. Hier ben ik haar heel dankbaar voor!"

Anoniem "Ik kwam bij Marjoleine omdat ik steeds meer het gevoel had dat ik in mijn eigen hoofd bleef steken. Veel piekeren over steeds dezelfde dingen, geen actie durven ondernemen, afsluiten van mijn omgeving. Dit zorgde ervoor dat ik niet goed kon functioneren, met name als vader en echtgenoot. Ook had ik last van angstgevoelens, bijvoorbeeld over de gezondheid van mijn kinderen, gekoppeld aan een heftige ervaring uit het verleden (het dood geboren worden van mijn dochtertje). Marjoleine gaf me meteen het gevoel dat ik mijn verhaal aan haar kwijt kon. Wat ik daarbij erg prettig vond is dat ze heel breed te werk ging. Er was aandacht voor de cognitieve kant, door in te gaan op redeneringen die ik met mezelf had, maar ook voor een meer emotionele aanpak, door te kijken naar mijn opvoeding, plek in het gezin vroeger en het gevoel dat ik daarbij had (en nog steeds heb). Een eyeopener was dat veel van mijn gepieker te maken had met een laag zelfbeeld, dat ik bovendien "geërfd" heb van mijn ouders, en waarschijnlijk zelfs grootouders. Met dat inzicht lukte het eigenlijk meteen om er van los te komen: het was niet "van mij". Ook bedacht ik met Marjoleine een nieuw mantra: ik ga het doen! Daarnaast heb ik de familieopstelling als zeer waardevol ervaren. Het bleek dat ik mijn doodgeboren dochtertje geen plek had gegeven in ons gezin, terwijl ze er natuurlijk gewoon bij hoort. Het liet me ook inzien wat ik in mijn eigen opvoeding gemist heb, iets dat ik nu richting mijn eigen kinderen anders kan invullen. Ik ben sterker en met meer vertrouwen in mezelf uit onze sessies gekomen, iets waar ik Marjoleine dankbaar voor ben". 

Anoniem "Marjoleine heeft de methode 'De assen van de verandering' met mij gedaan. Ik ervaar soms last van mijn perfectionisme en stond hier uitgebreid bij stil met Marjoleine. Ik kreeg meer inzicht in mijn perfectionisme en kon door de verhelderende vragen van Marjoleine komen tot de achterliggende gedachte van mijn perfectionisme. Ik merk dat ik nu stappen in de goede richting maak, mede dankzij Marjoleine."

S. “Met iemand praten, dat was niets voor mij. Maar nadat ik door meerdere zorgverleners erop was gewezen dat mijn lichamelijke klachten waarschijnlijk met stress te maken hadden, kon ik er niet meer omheen. Coaching was daarin voor mij een iets laagdrempeligere optie.

Bij Marjoleine vond ik een veilige omgeving, waar ik me gehoord en begrepen voelde zonder te worden veroordeeld. Ze straalt bovendien rust uit, heeft een sprankelende persoonlijkheid en een goed gevoel voor humor. Daardoor was het makkelijk om me open te stellen en alle hulp te aanvaarden die ze me aanbood. Ze liet me inzien dat mijn jeugd van invloed is geweest op de ontwikkeling van bepaalde copingsmechanismen, welke ten grondslag lagen aan mijn stressklachten. Door Marjoleine leerde ik milder te zijn voor mezelf, dat ik mijn emoties kan en mag uiten zonder afbreuk te doen aan mijn sterke karakter. Mijn relaties met familie en vrienden zijn daardoor sterker en dieper geworden. Ik heb minder stressklachten (zo zijn mijn lichamelijke klachten weg) en voel me een gelukkiger en beter mens.

Voor mensen die sceptisch zijn over het praten met iemand over hun problemen, kan ik coaching alleen maar aanraden.

Zonder de hulp van Marjoleine was ik namelijk nooit zo ver gekomen.”

Hartelijke groet en graag tot volgende week,

S.

Y. "Toen ik hier kwam was ik depressief en down. Ik had de gedachte 'het komt niet goed met mij.' Op een schaal van 0-10 was dit een 1 voor mij. Ik ben nu veel blijer. Ik ben nu wel gegroeid naar een 6 of 7. Ik kan verder. Ik vind het fijn om met iemand te praten die onafhankelijk is. De sessies voelen voor mij vertrouwd. Ik heb nu de gedachte 'het gaat goed komen met mij.' Ik heb weer een doel en droom in mijn leven en een duidelijke richting waar ik heen wil. 'Je verandert in jezelf.' Ik ben er beter van geworden. Ik ben minder boos en kan mezelf meer beheersen. Ik ben ondernemender. Ik ga weer sporten en heb energie. Ook heb ik geleerd om me meer te richten op mezelf en minder op anderen. Dit heeft me veel rust opgeleverd."

Nina "Voordat ik aan het coachingtraject begon had ik weinig verwachtingen, voor mij was het belangrijk om er open in te gaan. Na de eerste sessie met Marjoleine had ik direct het gevoel dat haar speelse werkwijze goed aansluit bij mijn doelen. De therapie heeft mij inzicht gegeven in belemmerende overtuigingen en blokkades. Zelf was ik altijd gefocust en op zoek naar oplossingen. Het inzicht dat ik heb gekregen is dat er niet altijd een oplossing nodig is, wat ik nodig heb is erkenning en het omarmen van mijn blokkade. Het uitwerken van bepaalde vraagstukken door familieopstellingen en innerlijk kind werk was confronterend maar heeft mij uiteindelijk wel ruimte gegeven. Marjoleine stelde mij erg op mijn gemak en door haar fijne en rustige energie durfde ik mij kwetsbaar op te stellen. Haar positieve invalshoek kwam voor mij precies op het juiste moment en voelt als een laatste zetje zodat ik weer verder kan gaan en mijn dromen kan volgen. Nu zonder belemmeringen en blokkades."

Teuna "Ik ga niet in op de inhoud van het gesprek met Marjoleine, maar wil wel enkele  dingen delen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik er baat bij heb gehad. Het was een warm, open, eerlijk gesprek met heel veel begrip. De rustige uitstraling van haar deed mij heel snel ontspannen, wat het gesprek ten goede kwam. Naar aanleiding van een schema werden er vragen gesteld, soms viel dat mee, maar soms ook vies tegen. Door haar subtiele doorvragen, kalmte en rust, ging de dichte deur toch bij mij open en op een kiertje. Ik weet dat ik er nog lang niet ben, de deur kan verder open, maar daar zal ik zelf aan moeten werken. Marjoleine heeft mij bewust gemaakt van de wegen die ik kan bewandelen, aan mij de eer om daar verder mee te gaan en dat doe ik ook! Mocht de deur weer in het slot dreigen te vallen, dan zal ik zeker weer bij haar aan de bel trekken, want ik ben er wel achter, wat je ook met haar bespreekt, waarde heeft en het helpt. HET MAG ER ZIJN! Marjoleine bedankt."

Anja "Ha Marjoleine, ik denk nog vaak terug aan de gesprekken die ik met jou heb gehad in de tijd dat ik het allemaal erg moeilijk vond. Ik wil je laten weten dat je een hele goede luisteraar bent, alleen dat al heeft mij heel veel goed gedaan. En dan verder nog alle goede raad die je mij hebt gegeven en waar ik tot de dag van vandaag mijn voordeel nog mee doe! Heel veel dank hiervoor en ik hoop dat veel andere mensen hier net zo blij van worden als ik dat ben."

E. , 1994  "Allereerst wat heb je een prachtige website. Door mijn stage was ik vaak in gesprek met Marjoleine over wie ik ben en wat ik zou willen. Marjoleine ontdekte dat mijn onzekerheid mij vaak in de weg zat. Ze stelde mij voor om samen een traject te starten om te kijken of ik over deze onzekerheid heen kon stappen. Ik vond het heel spannend om het traject aan te gaan, maar voelde me heel erg op mijn gemak bij haar, dus we zijn begonnen. Marjoleine is heel open en eerlijk en heeft mij echt de ruimte gegeven. Ze heeft het traject helemaal op mij afgestemd en ik kon bij de oefeningen aangeven of ik het fijn vond of niet. Ook kreeg ik de mogelijkheid om een keuze te maken voor een oefening, waar ik mij het prettigst bij voelde. Ik heb alle ruimte gevoeld om alles te delen met Marjoleine, maar ook als ik liever iets voor mij zelf wilde houden, kon dit. Verschillende oefeningen en gesprekken hebben mij geholpen om te achterhalen welke hobbels in mijn leven mij gevormd hebben tot wie ik ben. Door beter te weten wat er in het verleden is gebeurd, is het gemakkelijker de toekomst aan te gaan. Ik ben in mijn kracht gezet. Met de kracht die ik samen met Marjoleine heb gevonden is het makkelijker om een onzekerheid aan te gaan. Lieve Marjoleine ik wil je heel graag bedanken voor alles!"

Toos Versluis,  1948 "Ik kwam bij jou om te leren om mijn grenzen aan te geven, voor mezelf op te komen en vaker 'nee' te zeggen. Ik voel me nu een bevoorrecht mens. Ik sta nu achter hetgeen wat ik doe of zeg. Ik kies nu voor mezelf. Ik vind je heel betrokken en een 'mensen mens'."

Anoniem "Ik heb een aantal sessies gedaan met Marjoleine Peters, Krachtzinnig. Haar openheid en persoonlijke aanpak sprak mij aan. Bij de eerste sessie verwachtte ik dat wij samen gingen kijken naar mijn gezin(s) (geschiedenis) en wat het heeft gemaakt dat ik nu over bepaalde onderwerpen zo denk en waarom ik op een bepaalde manier handel in de context van mijn gezin. In het eerste gesprek was het voornamelijk kijken naar mijn punten, waar loop ik zelf tegen aan en naar mijn familiegeschiedenis. Na het eerste gesprek heeft Marjoleine een hypothese gemaakt en verteld dat we de volgende sessies gaan kijken naar het innerlijke kind. Ze gaf hierbij duidelijke uitleg en wat er van mij werd verwacht. Dit vond ik prettig, zo wist ik wat ik kon voorbereiden (bijvoorbeeld het opzoeken van speelgoed en foto's uit mijn kindertijd en dat we deze gingen bespreken) en wat mij te wachten stond. De volgende sessies zijn we terug gegaan naar het innerlijke kind en wat ik toen voelde. In deze sessie is er voor mij als persoon veel duidelijk geworden en heb ik veel verschillende gebeurtenissen uit het verleden een plekje kunnen geven. Ik heb meer rust gevonden. De sessies hebben zeker aan mijn verwachtingen voldaan, meer zelfs. Ik vond de methodes en therapie keuzes die Marjoleine heeft ingezet zeer professioneel en ik heb alle sessies het gevoel gehad dat ik het centrale punt was. Ik zou Krachtzinnig aan iedereen aanbevelen omdat het 1. een bijdrage levert om kritisch naar je jezelf te kijken en 2. omdat het je kan helpen om dingen af te sluiten of een plek te geven, mits je hier zelf voor openstaat, uiteraard."

Teunie , 1968 "Ik kwam bij Marjoleine omdat ik de wens had om van mijn vrijwilligerswerk betaald werk te maken. Zij heeft mij geholpen om mij weer in actie te zetten om mijn doel te halen. Dit duwtje in mijn rug had ik even nodig. Ik werk nu als flexer en doordat ik weer werk voel ik me weer gewaardeerd en nuttig. Ik heb het fijn gevonden om de hulp te krijgen om door te zetten, dank je wel!"

Voor meer informatie neem gerust vrijblijvend contact met mij op

Klik hier