Geen spierpijn, kan ik niet garanderen!

Afgelopen weekend ben ik gaan Safari joggen op de Hoge Veluwe.
De big five spotten van Nederland. Hoe creatief is dat!
Met een gids de natuur in. Iets leuks doen, genieten van de omgeving, maar ook een fysieke uitdaging. Ik loop wel eens een mooi rondje van 5.5 km hard.
Bij dit uitje was ik vergeten om de kleine letters te lezen en bleek het te gaan om een tochtje van 11.2 km. Ai! Wat is Nederland toch eigenlijk prachtig. De wilde zwijnen die het bos omwoelen. De edelherten en reeën die massaal burlen, met name bij schemering. Zie de foto die ik tijdens een pauze heb gemaakt. Opeens is het dan extra fijn om een dier te spotten om even op adem te komen.

Vanuit mijn opleiding weet ik natuurlijk wel dat het van belang is dat lichaam en psyche in balans zijn. Zo zijn er vele vormen van angerwork om agressie in je te uiten door bijvoorbeeld te boksen of met een mattenklopper tegen een muur of matras aan te kloppen: “zo hard als je kunt”. Want onder deze agressie zitten vaak hele andere emoties. Door bij deze emoties te komen ontstaat er ruimte in jezelf. Mensen voelen zich vaak bevrijd van vastzittende emoties en hierdoor ontstaan ook zelfinzichten en meer energie. Bizar en mooi hoe ons lichaam dan eigenlijk werkt he?

Ook op sportscholen en op andere wijze is er veel meer aandacht voor het bewegen, actief zijn in combinatie met je mentale gesteldheid.
Zo lees je steeds vaker in vakbladen over een wandelcoach en dat wandelen bij burn-out klachten zeer effectief is. Door te wandelen gebruik je je linker- en rechter hersenhelft en zo is je lijf in balans. Het logische, analytische deel van de linkerkant wordt aangevuld met het intuïtieve, contextuele deel van de rechterkant.

Na een fysieke inspanning, voor mij bijvoorbeeld door deze safari jog tocht, voel je zelf een soort van overwinning in je. Dit brengt een prettige adrenaline met zich mee.

Vlakbij Praktijk Dom is het Julianapark gelegen, ook zijn er diverse sportscholen in de buurt.
Durf jij een fysieke- en mentale uitdaging met jezelf en mij aan te gaan?
Laten we samen eens kijken wat mogelijk en passend is. Je bent van harte welkom! Neem contact met me op via telefoon, e-mail of het contactformulier.

Natuurlijk heb je in het Julianapark geen herten of zwijnen, maar pauwen en kippen zullen we wellicht ontdekken. Enkele maanden geleden liep ik door het Julianapark te struinen en werd ik verbaasd door diverse gekleurde papegaaien, een geweldig gezicht was het. Zie je het al voor je? Midden in Utrecht? Ik wist niet wat me overkwam. Toen ik niet veel verder liep zag ik opeens heel veel lege vogelkooien…. Tsja…. Dat verklaarde natuurlijk een hoop, een binnenpretje en enorme glimlach kon hierbij niet ontbreken….


Warme groet,


Marjoleine Peters
Persoonlijke coach en psychodynamische therapeut.