Dat smaakt naar meer, veel meer!

Ik zit achter mijn groene bureau bij Praktijk DOM. We hebben net overheerlijke zelfgemaakte Indiase pannenkoeken met elkaar gegeten. Gewoon lekker met je handen op peuzelen. Ik hoor de auto´s voorbij racen, maar ervaar geen drukte. Rust!

Rechts in mijn beeldscherm zie ik een foto van Bonaire van vorige week. Voor mij voelde het snorkelen als wat mensen mij wel eens delen over wintersporten. Alleen maar bezig zijn met de natuur, bewegen, een leeg hoofd, nergens aan denken.....wat verrukkelijk zeg!

Elke dag weer was het gegeven om een strandje te ontdekken en daarbij een nieuwe gekleurde vis of een ander dier te spotten. Mijn hoogtepunten waren toch wel de schildpadden en de enorme pijlstaartrog. 

Daar zit ik dan op mijn foto op een heerlijk strandje bij Sorobon, Ik voel die zonnestralen weer even over me heen komen. Ik ben een enorme reisliefhebber. Wie niet eigenlijk he. Een reis geeft mij balans in energie en bezinning. Een jaar geleden was ik in Maleisië. Daar heb ik momenten gepakt om de stap te zetten om me als zelfstandige aan te sluiten bij een bestaande praktijk. Met mijn eigen doelen om te leren in het vak, mijn eigen werkwijze te ontwikkelen, naamsbekendheid te maken en te trechteren waar ik voor sta. Het leek mij verstandig om zo te beginnen en daarnaast ook gezellig. Werken met ervaren collega´s, kennis delen!

Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt en eigenlijk is dit gek genoeg andersom ook wel een beetje zo. In een eerste jaar is alles nieuw en spannend. De eerste maanden ben je vooral hard aan het werken. Ik weet nog goed dat ik elke week naar de praktijk kwam, maar nog geen aanmelding had. Ik wilde de energie voelen en er toch elke week zijn. Natuurlijk was er wel eens een week dat ik baalde, me onzeker voelde of dat ik de gedachte had dat het me nooit zou lukken om goed te kunnen draaien als therapeut. Juist doordat collega´s elke week even kwamen vertellen dat ze dit ook hebben meegemaakt en dat de echte doorzetters overwinnen motiveerde dit mij om te blijven dromen en te geloven in mezelf. Op een keer zou het tij keren en mijn passie en liefde voor dit vak worden opgemerkt.

Of het zo moest zijn, won ik in maart een geweldige tweedaagse training. Waar ik mooie hoorcolleges heb gevolgd en ik bijzondere ontmoetingen heb opgedaan. Zo ben ik geholpen om me meer zakelijk op te stellen en ben ik echt gaat trechteren door te kijken wat mij uniek maakt. Dat is mijn optimisme!

Daarna is alles in een stroomversnelling gegaan. De aanmeldingen bleven komen. Hoera! En geweldig om te zien hoe collega´s, naasten en mijn netwerk mij bleven promoten. Ik ben iedereen erg dankbaar!

Ook heb ik een vriendin die mee kijkt met de belastingaangiftes. Verschrikkelijk vind ik het om mijn administratie bij te houden. Geweldig vind ik het dat zij het leuk vind en er voor mij is. De meeste mensen kijken niet naar eigen successen. Ik besefte me in Sorobon maar wel mooi hoe stoer het eigenlijk is om een eigen logo te hebben en facturen te declareren. Dat heb ik bereikt, helemaal zelf.

Ik vind het een feestje dat ik met mijn kennis en levenservaring anderen mag bijstaan in hun persoonlijk proces. Elke stap die er gezet wordt geeft mij energie. Ik hoop dat ik dit nog jaren mag doen.

Ik zeg wel eens tegen mensen dat Krachtzinnig mijn hobby is. Zo voelt het ook. Ik denk ook dat dat mijn geheime factor is dat ik geen prestatiedruk voel en ervaar.

Een jaar zelfstandige zijn is nog geen vetpot. Dat is realiteit. Het kost jaren om jezelf neer te zetten. Ik kan er nu wel stukjes brood van kopen, maar dat smaakt naar meer, veel meer! Terug kijken is goed en vooruitdenken ook! Jezelf doelen stellen helpt je alleen maar verder. Dus voor 2018 ga ik voor beleg. Ik ga voor beleg voor op mijn stukjes brood. Ik hoop dat mijn netwerk, mijn collega´s, cliënten en dierbaren nog net zo veel vertrouwen blijven uitstralen naar mij als in dit jaar. Dan is mijn wens dat ik in 2018 nog meer authenticiteit van mezelf kan laten zien.

Tsja, en ook Sorobon smaakt naar meer, veel meer. Dus over een jaar een terugblik op een andere bestemming, klinkt ook niet verkeerd!